Saznajte prvi
 • Dvorci Bavarske (Nemačka)

  Hotel 2*+

 • First Minute
 • Kratak opis akcije:

  Frst Minute - Dvorci Bavarske. Autobuski prevoz i 2 noćenja sa doručkom u hotelu Ibis Styles Munchen Ost 2*+ u Minhenu za 139 € (po osobi).

 • Termin polaska: 10. novembar

  Broj dana: 5

  • Autobuski prevoz
   Autobus
  • Hotel
   Hotel
  • Noćenje sa doručkom
   Noćenje
   sa doručkom
 • Nova cena: 139 €
Prijavi ponudu
1. dan (petak, 10. novembar) BEOGRAD – NOVI SAD – HORGOŠ (210 km).
Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2, u 17.30 sati. Polazak autobusa u 18.00 sati, polazak iz Novog Sada u 19.15 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive; polazak iz Subotice u 20.30 sati sa autobuske stanice preko puta hotela Patria. Prelazak srpsko – mađarske granice kod Horgoša.

2. dan (subota, 11. novembar) HORGOŠ – MINHEN – MINHENSKA PALATA RESIDENZ (oko 860 km).
Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju pored Beča i Salcburga. Dolazak u jutarnjim satima u Minhen, treći po veličini grad u Nemačkoj posle Berlina i Hamburga, koji leži na reci Izar, na obroncima Alpa. Zlatno doba doživeo je sredinom 19. veka pod upravom preduzimljivih i obrazovanih vladara novostvorene bavarske kraljevine Ludviga I i njegovog sina Maksimilijana II, koji su bili na čelu države četiri decenije; u to vreme izgrađene su mnoge znamenite građevine, a Minhen je postao veliki centar nemačke kulture i umetnosti. Njegova danas najpoznatija manifestacija, čuveni Oktoberfest koji je nedavno obeležio 200 – godišnjicu, privlači svake godine – za samo dve nedelje – oko šest miliona posetilaca. Po dolasku, razgledanje grada autobusom i pešice: glavni trg Marienplac sa starom i novom gradskom većnicom u neogotskom stilu, gradski zvonik sa 43 zvona, Bogorodičina crkva (15. vek) sa dva tornja (99 m) u kojoj su sahranjivani vladari Bavarske, kraljevska palata, pivnica Hofbrauhaus, nova i stara Pinakoteka, Trg Odeon, Kraljev trg… Minhenska palata (Residenz) podignuta u 14. veku bila je palata bavarskih kraljeva od 1508 do 1918 godine. Ova najveća gradska palata u Nemačkoj sa čuvenom kraljevom riznicom nalazi se u centru grada i otvorena za sve zainteresovane koji žele uživati u bivšoj kraljevskoj kolekciji i ubraja se među najznačajnije muzeje enterijera u Evropi. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (nedelja, 12. novembar) MINHEN – dvorac LINDERHOF – OBERAMERGAU – dvorac NOJŠVANŠTAJN – MINHEN (oko 270 km).
Doručak. Vožnja do dvorca Linderhof (oko 100 km) koji je okružen parkom sa terasama i paviljonima; njegove odaje ukrašene su u stilu rokokoa. To je jedini dvorac koji je završen za života kralja Ludviga II. Odlazak do obližnjeg živopisnog mesta Oberamergau, sa oslikanim fasadama kuća, poznatog po tradicionalnoj manifestaciji Hristovog stradanja na putu na Golgotu, koja se održava od 17. veka, uz učešće od preko hiljadu meštana. Slobodno vreme. Nastavak putovanja (oko 45 km) do bajkovitog dvorca Nojšvanštajn koji je kralj Ludvig II podigao na litici iznad klisure u Bavarskim Alpima kod mesta Fusen, blizu granice sa Austrijom. Nojšvanštajn je poslužio Voltu Dizniju kao inspiracija za dobro poznati dvorac iz bajke u njegovim crtanim filmovima. Povratak u Minhen. Noćenje.

4. dan (ponedeljak, 13. novembar) MINHEN – dvorac HERENKIMZE – SALCBURG – HORGOŠ (oko 880 km).
Doručak. Polazak autobusom za gradić Prien na najvećem bavarskom jezeru Kimze. Po dolasku, ukrcavanje na brod i vožnja “Bavarskim morem” (oko 20 minuta) do ostrva na kome je dvorac Herenkimze. Poseta dvorcu, koji je izgradio bavarski kralj Ludvig II, u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim ukrasima od zlata, srebra, skupog porcelana i mermera, po uzoru na Versaj. Dvorac nikada nije dovršen a kralj je u njemu boravio samo devet dana. Posle obilaska dvorca i muzeja Ludviga II, povratak brodom u Prien. Nastavak putovanja za Salcburg na reci Salcah, u blizini nemačko – austrijske granice. Taj prelepi barokni grad na obroncima Alpa nosi s pravom epitet „germanski Rim“; njegovo gradsko jezgro deo je svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO – a koje su uredili, znatnim delom, čuvene italijanske arhitekte Skamoci i Solari u drugoj polovini 16. veka. U različitim formama Salcburg čuva uspomenu na svog najslavnijeg sugrađanina Volfganga Amadeusa Mocarta (1756 – 1791), jednog od najmlađih genija i najplodnijih stvaralaca u istoriji muzike, koji je komponovao preko 600 dela. Obilazak pešice istorijskog centra: dvorac Mirabel, Mocartova rodna kuća, Stari trg, Mocartov trg, katedrala sv. Ruperta, manastir sv. Petra, biskupska rezidencija, crkva sv. Sebastijana, kuća u kojoj je stanovao Mocart, tvrđava Hoensalcbur. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Austriju i Mađarsku pored Budimpešte.

5. dan (putorak, 14. novembar) HORGOŠ – NOVI SAD – BEOGRAD (oko 210 km).
Prelazak mađarsko–srpske granice kod Horgoša. Dolazak u Novi Sad i Beograd u jutarnjim satima.

HOTEL IBIS STYLES MUNCHEN OST 2*+

Hotel se nalazi 6 km od Marijen placa (centar grada) a u blizini sajma na liniji gradskog prevoza. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran, wi – fi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om, fenom. Doručak – samoposluživanje. *Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.
*Za detaljne informacije kliknite na: Filip travel - Dvorci Bavarske 2017.
Pročitaj više
 • Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom),
 • 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije dve plus zvezdice u Minhenu,
 • Razgledanja prema programu,
 • Usluge vodiča,
 • Troškove organizovanja putovanja.
Pročitaj više
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,

Fakultativni izleti (minimum 30 putnika za realizaciju izleta):

 • Dvorci Bavarske (u dva dela) sa posetom dvorcima Herenkimze, Residenz, Linderhof i Nojšvanštajn, Herenkimze - cena paketa - 50 €.
Pročitaj više
Last Minute Rent a Car