Saznajte prvi
 • Dvorci Vojvodine

  Sremski Karlovci, Čelarevo, Dvorac Dunđerski, Novi Bečej, Ečka

 • Popust 47%
 • Kratak opis akcije:

  Jednodnevni izlet - Dvorci Vojvodine. Popust 47%! Autobuski prevoz i troškovi organizacije putovanja za 10 € (po osobi). Popust važi za online rezervacije na sajtu agencije.

 • Termin polaska: Više termina polazaka

  Broj dana: 1

  Stara cena: 19 €
  • Autobuski prevoz
   Autobus
 • Nova cena: 10 €
Prijavi ponudu
*Termini polazaka: 24. april; 8. i 23. maj; 13. i 26. jun.

Polazak iz Beograda oko 8:00 h sa parkinga kod Sava Centra. Vožnja do dvorca Ilion. Palata barona Rajačića građena je u prvoj polovini 19. veka, a današnji izgled dobila je 1920. godine. Zgradu je baron Rajačić otkupio od porodice Mioković-Hadži i renovirao je 1856. godine po planu bečkog arhitekte Sideka. Kolska kapija predstavlja poseban objekat na kojem se nalazi prepoznatljivi grb Rajačića. Iznad srednjeg prozora na spratu u središnjem delu piše: “Ilion”. Dvor dvorišnom fasadom prema Železničkoj ulici gleda na nekada prelepi park, koji je danas pretvoren u travnjak. U dvorištu dvorca se nalazi česma Patrijarhovac, posvećena Bogojavljenju. Fasada u prizemlju ima tri ispada, a srednji deo je krunisan krovom na šest voda i dominira fasadom. Danas je zgrada pretvorena u Gradski muzej Sremskih Karlovaca sa etnološkom zbirkom predmeta, sobom i kuhinjom sa kraja 19. veka. Slobodno vreme za kafe pauzu u Sremskim Karlovcima i nastavak putovanja do Čelareva- DVORAC PROHUJALIH VREMENA. Kompleks dvorca na vlastelinskom posedu je nastao u drugoj polovini 18. veka. Uprkos činjenici da se nalazi pod zaštitom države i to kao spomenik kulture od izuzetnog značaja, veliki dvorac porodice Dunđerski nalazi se u veoma lošem stanju. Zbog svojih estetskih, kulturnih i istorijskih vrednosti, značaja u društvenom i istorijskom propseritetu društva i svakako kao svedok brojnim istorijskim ličnostima, dvorac Dunđerski u Čelarevu je 1970. godine utvrđen za nepokretno kulturno dobro od najvišeg, to jest izuzetnog značaja. Kompleks dvorca u Čelarevu sastoji se od nekoliko objekata smeštenih u prostranom parku, u neposrednoj blizini pivare Kompanije Carlsberg.-U dvorac se trenutno ne može ući. Iz parka ćemo fotografisati dvorac i čuti zanimljivu priču.Nako toga nastavak putovanja do Dvorca Dunđerski. Obilazak dvorca. Dvorac je u privatno vlasništvu, vlasnik dvorca je veleposednik Lazar Dunđerski-jedan od najčuvenijih među 80 kaštela, letnjikovaca i tvrđava u Vojvodini, u kome je snimljena serija "Sva ta ravnica",. Od 1993. godine je Poljoprivredni muzej I spomenik prirode. Okružen je parkom površine četiri hektara. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Novog Bečeja.Slobodno vreme u gradu. Fakultativno odlazak na ručak. Slobodno vreme, nastavak putovanja preko Zrenjanina do dvorca Ečka. Pustaru Ečku je na licitaciji komorskih dobara kupio Luka Lazar 1781. godine. Na pustari je osnovao naselje i izgradio crkvu za stanovnike naselja, odnosno za podanike na imanju. Dvorac je početkom XIX veka u tzv. engleskom stilu izgradio Lukin sin Agošton Lazar. Imanje i dvorac je 1870. godine otkupio grof Feliks Ornonkur, a nakon toga je dvorac dograđen i izmenjen 1898-99. godine. Današnji izgled zgrada dobija kada je porodica Ornonkur bila u najvećem usponu i sa novim prezimenom De La Fontagne et d Harnoncur et Univerzagt i Palavicani. Danas je to hotel sa sa 4*. Obilazak dvorca i parka.Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Dolazak na mesto polaska u večernjim časovima.
*Online rezervaciju navedenog aranžmana možete izvršiti na internet sajtu agencije klikom na link: Lavli Travel - Dvorci Vojvodine.
Pročitaj više
 • Prevoz turističkim autobusom 16 do 90 sedišta na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema),
 • Turistički pratilac tokom putovanja,
 • Troškove organizacije.
Pročitaj više
 • Indvidualni troškovi,
 • Ulaznice za dvorce 450,00 dinara (ulaznice DUNĐERSKI, ILION, EČKA ),

Fakultativni ručak u restoranu u Novom Bečeju

 • Meni I - cena 800,00 din (čorba, bečka šnicla, salata, hleb, dezert),
 • Meni II - cena 800,00 din (riblja čorba, riba, salata, hleb,dezert).
Pročitaj više
Last Minute Rent a Car