Saznajte prvi
 • Moskva i Sankt Peterburg

  Moskva, Sankt Peterburg

 • Popust 7%
 • Kratak opis akcije:

  Moskva i Sankt Peterburg - Popust 7%! Avio prevoz, aerodromske takse, transferi, prevoz vozom i 7 noćenja sa doručkom (4 noćenja u Moskvi i 3 noćenja u Sankt Peterburgu) u hotelima sa 3* za 741 € (po osobi).

 • Termin polaska: 18. septembar

  Broj noćenja: 7

  Stara cena: 800 €
  • Avionski prevoz
   Avion
  • Prevoz vozom
   Voz
  • Hotel
   Hotel
  • Noćenje sa doručkom
   Noćenje
   sa doručkom
 • Nova cena: 741 €
Prijavi ponudu
1. dan: Beograd – Moskva
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Direktan let za Moskvu WZ 538 u 19:10h. Dolazak u Moskvu na aerodrom Demodedovo u 23:00h. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan: Moskva
Doručak. Panoramsko razgledanje Moskve. Grad od preko 15 miliona stanovnika, koji je nekada bio utvrđenje. Od 1073. godine do danas, grad na reci Moskvi postepeno je dobijao neke od najpoznatijih svetskih građevina, koje su i spomenici umetnosti arhitekture. Vožnja pored Crkve Hrista spasa, Boljšoj teatra, Arbat ulice, Kremlja… Fakultativni izlet u Kremlj i šetnja Crvenim trgom, Aleksandrovskim parkom i posmatranje smene straže. Znate li da zlatne kupole i vrhove Kremaljskih kula i danas čuvaju sokolovi? To će nam objasniti naš vodič koji će nas provesti i kroz Arhangelsku i Uspensku crkvu i pokazati nam Cara svih zvona. Povratak u hotel i slobodno vreme. Noćenje. BESPLATNO: Panoramsko razgledanje Moskve

3. dan: Moskva – Sergijev Posad – Moskva
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Sergijevog posada i manastira Svete Trojice, najznačajnijeg i najspektakularnijeg manstirskog kompleksa Ruske pravoslavne crkve. Manastir je osnovao Sveti Sergej Radonješki u 14. veku. Ikona Svete Trojice, koja je slikana za ovaj manastir jedna je od najpoznatijih i najlepeših ikona pravoslavnog sveta. Manastir ima status carske lavre, a ikonopisac je bio čuveni ruski umetnik Andrej Rubljov. Interesantno je da u manastiru možete probati originalno manastirski kvas. Povratak u hotel. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje rekom Moskvom uz večeru. Plovidba brodom duž reke Moskva, na panoramskom kruzu sa večerom koja je uključena u cenu. Ovo je lep I jedinstven način za rekreativan obilazak glavnog grada. Ploveći ćemo obići I videti neke od najpoznatijih mesta Moskve I imati najlepši pogled sa reke. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: Moskva- Tura metroom i palata Kolomensko
Doručak. Slobodno vreme i fakultativni odlazak na turu metroom, koji je po broju putnika drugi najveći na svetu. Metro stanice u centralnom delu grada predstavljaju umetnička dela, i mi ćemo vas u okviru ture povesti u njihov obilazak. Posle ture slobodno vreme ili fakultativni odlazak u dvorski kompleks Kolomensko i obilazak palate cara Alekseja Mihailoviča. Kolomenskoe je jedan od najstarijih rezidencija u Ruskom Carstvu. Palata Cara Alekseja, je nezvanično proglašena za osmo svetsko čudo. Prelepa umetnička dekoracija – izrezbareni ramovi prozora kao I strehe prozora I vrata, emajlirana pećnica, raskošno oslikani zidovi I plafoni. Lampe su reastaurirane prema Ruskom I zapadno evropskm stilu 17. I 18. veka. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: Moskva – Sankt Petersburg
Rano ustajanje. Odlazak do železničke stanice. Ukrcavanje na čuveni brzi voz Sapsan. Vožnja i uživanje u prostranstvima između Moskve i Sankt Petersburga. Dolazak u Sankt Peterburg. Polazak na ručak i panoramsko razgledanje grada autobusom. Srce grada je Nevski prospekt, avenija duž koje su smeštene neke od najlepših i najvažnijih građevina. Admiralitet, zdanje u ruskom imperijalnom stilu, podseća na vreme kada je Rusija bila velika pomorska sila. U blizini je impozantni Dvorski trg sa stubom cara Aleksandra na sredini. Čuveni Zimski dvorac je mesto mnogih istorijskih događaja, a Ermitaž najveći muzej na svetu i jedan od najstarijih aktivnih muzeja sa zbirkom od preko tri miliona umetničkih dela. Obilazak Petropavlovske tvrđave, koju je 1703. izgradio Petar I. Danas se ova tvrdjava na Zečijem ostrvu u reci Nevi koristi kao muzej i prostor za izložbe. Takodje je jedan od sanktpeterburških spomenika pod zaštitom UNESCO. U njoj je i Petropavlovska saborna crkva, u kojoj su sahranjeni svi ruski carevi. Smeštaj u hotel. Slobodno veče ili fakultativni odlazak na noćno krstarenje rekom Nevom uz posmatranje otvaranja mostova na Nevi i petrogradskim kanalima. Noćenje. BESPLATNO: Ručak i panoramsko razgledanje St. Perburga, obilazak Petropavlovske tvrđave.

6. dan: Sankt Peterburg – Ermitaž
Doručak. Slobodno vreme ili polazak u Fakultativno razgledanje Ermitaža – najvećeg muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korene još iz 1764. iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa… Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne umetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije, a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena. Ručak. Slobodno vreme ili fakultativni pešački obilazak „ Tri glavne pravoslavne crkve u Sankt Peterburgu“. Tokom ovog obilaska posetićemo Kazanjsku katedralu, koja je jedna od najvećih katedrala u Sankt Peterburgu. Car Pavle I je želeo da Kazanjska Katedrala, koja je sagrađena pod njegovom komandom bude slična veličanstvenoj bazilici Svetog Petra u Rimu, pa je ispred katedrale izgrađeno 96 stubova. Ići ćemo i do crkve Spasitelja prolivene krvi, unutar hrama je pravi muzej mozaika, čija je površina 7065 kvadratnih metara. Katedrala svetog Isaka je najpoznatija i najveća crkva u Sankt Peterburgu, izvanredan primer ruske verske arhitekture. Ovo je jedna od najznačajnijih i najlepših građevina na celom svetu. Povratak u hotel. Noćenje. BESPLATNO: Ručak u okviru ture (za one koji uplate paket turu) + Obilazak tri Katedrale

7. dan: Sankt Peterburg – Carsko selo (Puškinovo selo) + Peterhof
Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u Carsko selo, simbol preporoda Rusije i njene kulture. Poklon je cara Petra I supruzi Katarini u čast rođenja ćerke Jelisavete. Kada je preuzela tron, po nacrtu čuvenog italijanskog arhitekte Rastrelija, a po naredjenju Jelisavete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelepim parkom čiji su ukras mnogobrojne statue. Do Drugog svetskog rata Carsko selo je bilo letnja carska rezidencija. Sredinom 20. veka krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Petersburga. Ručak. Odlazak u *Peterhof. Biser ruskog baroka i “Ruski Versaj” građen je više od jednog veka. Za to vreme ovde su se pojavile više od 173 fontane i 4 velike vodene kaskade. Otprilike 40 kilometara kanala postavljeno je za opsluživanje fontane. Za fontane se još uvek koriste cevi iz 19. veka. Ljudi iz celog sveta dolaze da vide ovaj jedinstveni objekat, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Tokom obilaska posetićemo parkovni ansambl koji je 200 godina bio letnja rezidencija careva. Muzej-rezervat Peterhof kompleks je palata, katedrala i drugih građevina na teritoriji ogromnog parka sa velikim brojem prelepih fontana. Prošetaćemo parkom i videćemo veliku palatu Peterhof (spolja), velike kaskadne fontane, Gornji vrt, Donji park, kao i druge fontane i palate koje se nalaze na teritoriji velikog parka, poput Palate Marli i Monplaisir (spolja), kao i kaveze sa životinjama i pticama. Povratak u hotel. Slobodno veče ili fakultativni odlazak na rusko gala veče uz ruski ples i muziku. Noćenje. BESPLATNO: Ručak u okviru ture ( za one koji uplate paket turu).

8. dan: Sankt Peterburg – Beograd
Doručak. Odjavljivanje iz hotela u ranim jutarnjim časovima. Transfer do železničke stanice i putovaje do Moskve brzi vozom Sapsan. Transfer do aerodroma Domodedovo. Poletanje u 16:20h po lokalnom vremenu. Let za Beograd WZ538. Sletanje u Beograd 18:10h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

HOTEL HOLIDAY INN EXPRESS 3* - Moskva

Hotel Holiday Inn Express Moskva 3*- Baumanskaya nalazi se u Moskvi, 5 km od olimpijskog stadiona, 6 km od Crvenog trga, mauzoleja Lenjina i tržnog centra GUM. Hotel ima bar i sobe sa besplatnim WiFi pristupom. Sobe su opremljene plazma TV-om sa satelitskim kanalima, frižiderom, samovarom i radnim stolom. Sve sobe u hotelu sa privatnim kupatilom i opremljene su klima ureĐajem. DoruČak je na bazi švedskog stola.

HOTEL PETROPOLIS 3* - Sankt Petersburg

Hotel Petropolis 3* je smešten između dva zelenilom bogata parka i nudi miran ambijent. U blizini hotela nalazi se stanica metroa Park Pobedi, od koje se može lako stići do drugih delova Sankt Peterburga. Svakog jutra u hotelu Rossiya možete uživati u doručku na bazi švedskog stola i na miru isplanirati dan. Ljubazno osoblje recepcije na usluzi vam je 24 sata dnevno.
*Za detaljne informacije kliknite na: Boreas Travel - Moskva i Sankt Peterburg.
Pročitaj više
 • Međunarodni let Beograd – Moskva – Beograd (ekonomska klasa),
 • Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu – (aerodromske takse podložne su promenama, jer su u isključivoj nadležnosti aerodorma, i ne zavise od agencije niti avio prevoznika. S tim u vezi moguća je i korekcija cene ukoliko dođe do promena cena aerodromskih taksi ili YQ taksi za promenu cena goriva),
 • Transfere aerodrom – hotel i hotel – aerodrom,
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu Holiday Inn Express Moskva 3* ili hoteli iste ili više kategorije u Moskvi u ½ i 1/3 sobama,
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu Petropolis 3* ili hoteli iste ili više kategorije u Sankt Peterburgu u ½ i 1/3 sobama,
 • Kartu za super brzi lux voz Sapsan na relaciji Moskva – Sankt Peterburg – Moskva,
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja,
 • Panoramsko razgledanje grada autobusom u Moskvi i Sankt Peterburgu,
 • Obilazak Petropavlovske tvrđave* ulazak u crkvu/kriptu u kojoj su sahranjeni članovi porodice Romanov se posebno plaća, karte se mogu individualno kupiti na licu mesta,
 • Ručak po dolasku u Sankt Peterburg,
 • Troškove organizacije putovanja.
Pročitaj više
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Doplata za 1/1 – isključivo na upit (oko 160 evra u zavisnosti od dostupnosti u hotelima),
 • Individualne troškove putnika,

 • P*Fakultativne izlete (CENE FAKULTATIVNIH IZLETA ZAVISE OD LOKALNIH PRUŽALACA USLUGA I PODLOŽNE SU PROMENI SVE DO SLANJA UPITNIKA PUTNICIMA):
 • Carsko (Puškinovo) selo i Katarinina palata + ručak + Peterhof (park sa fontanama) – 95 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ručak, ulaznice, slušalice),
 • Krstarenje Nevom uz posmatranje podizanja mostova – 55 EUR (prevoz autobusom ili privatni transfer, lokalni vodič, krstarenje),
 • Ermitaž – 40 EUR (prevoz metroom ili autobusom, lokalni vodič, slušalice, ulaznice),
 • Paktet Ermitaž + Krstarenje Nevom tokom bele noći – 80 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice),
 • Obilazak Kremlja – 65 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice),
 • Obilazak dvoraca Kolomenskoe i palate cara Alekseja Mihailoviča – 35 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, ulaznice),
 • Obilazak tri glavne pravoslavne Katedrale (Kazanjska Katedrala, Katedrala Spasitelja prolivene krvi(Hram Vaskrsenja Hristovog na Krvi),Katedrala svetog Isaka), 45 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, slušalice, ulaznice),
 • Paktet Ermitaž + tri glavne pravoslavne Katedrale 80 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, slušalice, ulaznice, ručak),
 • Paket metro tura + obilazak dvorca Kolomensko i palate cara Alekseja 45 EUR ( ručak, prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič,ulaznice),
 • Sergeijev posad + Manastir – 55 EUR (autobuski prevoz ili vozom, lokalni vodič, ručak, ulaznice),
 • Krstarenje Moskvom uz večeru 65 EUR (prevoz autobusom ili metroom, lokalni vodič, večera, ulaznice),
 • Paket Sergeijev posad + Krstarenje Moskvom 95 EUR ( prevoz metroom,lokalni vodič, večera, ulaznice),
 • Tura razgledanja metroa sa lokalnim vodičem 20 EUR (prevoz metroom, ulaznice za metro, vodič),
 • Rusko gala veče uz ruski tradicionalni ples i muziku 50 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice).
Pročitaj više
Last Minute Rent a Car
   • Avionski prevoz
    Avion
   • Hotel
    Hotel
   • Noćenje sa doručkom
    Noćenje
    sa doručkom
  • Nova cena: 525 €
  • Metropole i znameniti gradovi - Krstarenje Volgom / 11 dana - Apartmani
  • Turistička agencija Stephany World Travel
  • Krstarenje Volgom / 11 dana

   Termin polaska: 20. jul i 29. avgust | 11 dana

   Promo ponuda - Krstarenje Volgom. Avionski i brodski prevoz, aerodromske takse, transferi i 10 punih pansiona na glavnoj palubi za 1299 € (po osobi). Cena za gornju palubu iznosi 1349 €.

  • Promo ponuda
   • Avionski prevoz
    Avion
   • Prevoz brodom
    Brod
   • Soba
    Soba
   • Pun pansion
    Pun pansion
  • Nova cena: od 1299 €
   • Avionski prevoz
    Avion
   • Hotel
    Hotel
   • Noćenje sa doručkom
    Noćenje
    sa doručkom
  • Nova cena: 695 €
  • Metropole i znameniti gradovi - Moskva i Sankt Peterburg - Hoteli
  • Turistička agencija Boreas Travel
  • Moskva i Sankt Peterburg

   Termin polaska: 17. jul | 7 noćenja

   Moskva i Sankt Peterburg - Popust 55 €. Avio prevoz, aerodromske takse, transferi, prevoz vozom i 7 noćenja sa doručkom (3 noćenja u Moskvi i 4 noćenja u Sankt Peterburgu) u hotelima sa 3* za 799 € (po osobi).

  • Stara cena: 854 €

   Popust 55 €
   • Avionski prevoz
    Avion
   • Prevoz vozom
    Voz
   • Hotel
    Hotel
   • Noćenje sa doručkom
    Noćenje
    sa doručkom
  • Nova cena: 799 €
  • Metropole i znameniti gradovi - Krstarenje Volgom / 12 dana - Apartmani
  • Turistička agencija Stephany World Travel
  • Krstarenje Volgom / 12 dana

   Termin polaska: 9. avgust | 12 dana

   Promo ponuda - Krstarenje Volgom. Avionski i brodski prevoz, aerodromske takse, transferi i 11 punih pansiona na glavnoj palubi za 1299 € (po osobi). Cena za gornju palubu iznosi 1349 €.

  • Promo ponuda
   • Avionski prevoz
    Avion
   • Prevoz brodom
    Brod
   • Soba
    Soba
   • Pun pansion
    Pun pansion
  • Nova cena: od 1299 €