Saznajte prvi
 • Šri Lanka

  Šri Lanka, Kolombo, Dambula, Polonaruva, Sigiriya, Matale, Kendi, Vaduva

 • Popust 100 €
 • Kratak opis akcije:

  First Minute - Šri Lanka. Popust 100 €. Avionski prevoz, transferi, 8 polupansiona i 2 noćenja sa doručkom u hotelima sa 4* za 1090 € (po osobi).

 • Termin polaska: 16. novembar

  Broj noćenja: 10

  Stara cena: 1190 €
  • Avionski prevoz
   Avion
  • Hotel
   Hotel
  • Polupansion
   Polupansion
  • Noćenje sa doručkom
   Noćenje
   sa doručkom
 • Nova cena: 1090 €
Prijavi ponudu
1. dan (16.11.2018.)
BEOGRAD - DOHA - KOLOMBO: Sastanak putnika sa vodičem Ponte Travel-a ispred šaltera agencije na aerodromu ‚‚Nikola Tesla” u 09h40. Poletanje za Dohu u 11h40 (QR 232). Obrok i piće u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 18h45.

2. dan (17.11.2018.): KOLOMBO
Nastavak leta za Kolombo u 01.40H (QR 664). Obroci i pića u avionu uključeni u cenu. Sletanje u Kolombo u 09h20. Transfer do hotela. Nakon kraćeg odmora, odlazak u shopping turu. Posećuju se neki od najpoznatijih shopping molova, gde se nalaze različiti proizvođači odeće, obuće i čuvenog porcelana sa Šri lanke. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (18.11.2018.)
KOLOMBO: Doručak. Odlazak na razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Obilazak stare tvrđave sa svetionikom koja je bila britanski administrativni centar i sedište vojnog garnizona. Petah četvrt sa tradicionalnim bazarima, budističkim i hindu hramovima, crkvu iz holandskog kolonijalnog perioda iz 1749. godine. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor ili odlazak u shopping. Noćenje.

4. dan (19.11.2018.)
KOLOMBO - PINAVALA - DAMBULA - HABARANA: Doručak. Odlazak do čuvenog sirotišta za slonove Pinavela, udaljeno oko 85km od Kolomba. Osnovano je 1975. godine, gde pod zaštitom države živi veliki broj slonova, koji se iz dana u dan povećava jer se ovde dovode mali slonovi iz različitih delova zemlje. Nastavak vožnje do Dambule i pećinskih hramova, sagrađenih pretežno u I veku pre nove ere, a danas su pod zaštitom UNESCO-a kao spomenici svetske kulturne baštine.Kompleks od pet pećina sa preko 2.000 kvadratnih metara oslikanih zidova i plafona, predstavlja najveću oslikanu površinu hrama na svetu. Sadrže preko 130 statua Bude, od kojih je najveća kolosalna statua Bude raspona 14 metara. Pored Bude unutar pećina su pronađene statue drugih Bogova i kraljeva.Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan (20.11..2018.)
HABARANA - SIGIRIJA - POLONARUVA - DAMBULA: Doručak. Odlazak prema fascninantnom gradu-utvrđenj Sigiriji, sagrađenom na 200 metara visokoj i teško pristupačnoj steni u V veku nove ere. Poznat je pod nazivom „Lavlji grad“ zbog velike statue lava koja se nalazila na samom ulazu grada, od koje su danas ostale samo šape. Inače grad-utvrđenje se prostirao na oko 70 hektara, opasan zidinama sa vodenim kanalom okolo kao sistemom odbrane, a unutar grada su postojale prostrane bašte sa fontanama i bazenima. Grad je poznat i po lepim freskama među kojima je najpoznatija „Devojka Sigirije“. Sigirija je uvrštena u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a.Nastavak za Polonaruvu nekadašnju prestonicu zemlje iz srednjevekovnog perioda, između XI i XIII veka nove ere, koja je pod zaštitom UNESCO-a kao svetska kulturna baština. Veliki politički, ekonomski, socijalni i kulturni procvat država je dostigla u ovom periodu o čemu svedoče ostaci mnogobrojnih građevina: Kraljeve palate, hramova, spomenika, kao i veliko veštačko jezero sagrađeno po nalogu kraljeva. U istorijografiji zemlje ovaj period se naziva „zlatnim dobom Šri Lanke“.Povratak u hotel u Habarani. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan (21.11.2018.)
HABARANA - MATALE - KENDI: Doručak. Odlazak za Kendi. Na putu poseta najpoznatijoj bašti začina na ostrvu, Matale. Ovde se mogu videti različite vrste začina kao sto je cimet, biber i mnogi drugi, po kojima je Šri Lanka poznata u svetu i upoznati se sa načinom uzgajanja, prerade i proizvodnje. U poslepodnevnim satima dolazak u drugi grad po veličini u zemlji, Kendi. Odlazak u posetu najsvetijem i najčuvenijem mestu Šri Lanke, Hramu Budinog zuba, za koje su vezane mnoge legende. Sam hram se danas smatra simbolom suvereniteta zemlje.Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan (22.11.2018.)
KENDI: Doručak. Odlazak do botaničke bašte “Peradenija Garden”, jedne od najbogatijih u ovom delu Azije.Osnovana je 1374. godine kao privatni vrt kraljevske porodice. Nastavak puta, sa posetom fabrici Batika i muzeju dragog kamenja. Slobodno vreme pored jezera nakon razgledanja. Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan (23.11.2018.)
KENDI - WASKADUWA: Doručak u hotelu. Polazak ka letovalištu Waskaduva. Dolazak u hotel na plaži. Večera. Noćenje

9. do 11. dan (24. do 26.11.2018.)
WASKADUWA: Boravak u hotelu 4* lokalne kategorije na privatnoj plaži na bazi polupansiona (doručak i večera ). Slobodni dani za odmor, kupanje i uživanje. Noćenja.

12. dan (27.11.2018.)
WASKADUWA - KOLOMBO - DOHA: Doručak. Sobe se napuštaju do 12 sati. Kraće slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 20.20h (QR 655). Obrok i pića u avionu uključeni u cenu. Dolazak u 23.25h. Čekanje na sledeći let.

13. dan (28.11.2018.)
DOHA - BEOGRAD: Nastavak leta za Beograd u 06.50 (let QR 231). Obrok i pića u avionu uključeni
u cenu. Dolazak u 10h40.
*Za dodatne informacije o First Minute ponudi kliknite na: Ponte Travel - Šri Lanka.
Pročitaj više
 • Prevoz avionom na navedenim relacijama,
 • 30 kg kabinskog prtljaga i 7 kg ručnog prtljaga po osobi,
 • Hrana i piće u avionu na svim letovima,
 • Smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (lokalne kategorizacije) na turi na bazi polupansiona (švedski sto ili set meni u zavisnosti od hotela osim u hotelu u Colombu, gde je usluga noćenje sa doručkom (švedski sto ili set meni u zavisnosti od hotela),
 • Smeštaj u standard sobama u hotelu 4* (lokalne kategorizacije) u letovalištu Waskaduwa direktno na plaži na bazi usluge polupansion (švedski sto),
 • Ručak u lokalnom restoranu prvog dana na turi (set meni),
 • Sva razgledanja,
 • Ulaznice na lokalitete i transferi prema programu na Šri Lanci,
 • Troškovi organizovanja putovanja,
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku koji sa grupom putuje iz Beograda i sve vreme je sa grupom na Šri Lanci.
Pročitaj više
 • Avio-takse 323 € po osobi (cena avio taksi data u trenutku objavljivanja programa, podložna je promeni i zavisi od avio kompanije. Konačnu cenu avio taksi znaćemo prilikom štampanja avio karata oko 10 do 8 dana pre putovanja),
 • Fakultativni izleti koji nisu navedeni u programu putovanja,
 • Ručkovi koji nisu navedeni u programu putovanja,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja,
 • Viza za Šri Lanku (trenutna cena 40 € sa troškovima viziranja),
 • Bakšiš za lokalnog vodiča i vozača na Sri Lanci koji je uobičajen u ovom delu sveta.
Pročitaj više
Last Minute Rent a Car