Saznajte prvi
 • Iran

  Isfahan, Yazd, Shiraz

 • Popust 100 €
 • Kratak opis akcije:

  Last Minute - Iran. Popust 100 €! Avio prevoz, aerodromske takse, transferi i 7 noćenja sa doručkom (3 noćenja u Isfahanu i po 2 noćenja u Yazdu i Shirazu) u hotelima sa 3* za 1020 € (po osobi).

 • Termin polaska: 8. oktobar

  Broj noćenja: 7

  Stara cena: 1120 €
  • Avionski prevoz
   Avion
  • Hotel
   Hotel
  • Noćenje sa doručkom
   Noćenje
   sa doručkom
 • Nova cena: 1020 €
Prijavi ponudu
1. DAN: Poletanje – neka avantura počne
Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u večernjim časovima dva sata pred poletanje. Let za Teheran sa presedanjem u Istanbulu (Let br. TK 1084).

2. DAN: Isfahan
Sletanje na aerodrom u Isfahanu u 3:00, transfer do hotela, odmor. Posle doručka krećemo u obilazak nekadašnje prestonice i jednog od najvećih gradova srednjeg veka. Tirkizne pločice islamskih zdanja i veličanstveni mostovi su ono što se nikada ne zaboravlja. Džamije, dvorci, bazari i javni parkovi gradjeni su u vreme tridesetogodišnje vladavine Šaha Abasa I (1587 – 1629). U toku obilaska videćemo Shahrestan most, Khaju most, Sio Se Pol, ručak u lokalnom restoranu, obilazak spomenika koji okružuju Naqsh-e Jahanov trg koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a uključujući Ali Qapu palatu, Šeik Lotfollahovu dzamiju koja daruje čitavom trgu svežinu iz svojih fontana, Abbasi Jame dzamiju I spomenike na ulazu u Qeisarieh bazar. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN: Isfahan
Posle doručka odlazak na fakultativni obilazak atrakcija Isfahana uključujući palatu i paviljon Hasht Behesht i Chehel Sotun. Poseta Atiq Jame dzamije, Minar Ali i Harun Vilayat. Ručak u lokalnom restoranu. Posle ručka slobodno vreme za šoping ili odmor a potom odlazak do Jermenske četvrti i najčuvenije crkve Irana – Vank. Na mestu nekadašnjeg anahitskog hrama Šah Abas Veliki je 1605 godine počeo da gradi Crkvu Svetog Spasa (Vank) sa izvanrednim zidnim slikarstvom i ikonostasom. Noćenje.

4. DAN: Isfahan - Yazd
Posle doručka napuštamo Isfahan i krećemo dalje u obilazak ove nestvarne zemlje. Na putu za Yazd obilazimo Nain poznatog po ručnom tkanju najfinijih iranskih tepiha. Obilazak Mejboda i u njemu Narian citadele od ilovače i stare „ledene kuće“, mesta gde se čuvala lako kvarljiva roba. Ručak u Nain karavansaraju. Nastavak vožnje do Yazda. U popodnevnim satima stižemo u Yazd, jedan od najstarijih gradova Irana. Poznat je i van granica zemlje po svojoj unikatnoj arhitekturi, „kulama vetrova“ i starim bazarima na kojima se i danas mogu kupiti svila, kašmir, brokat i taft. Od kraja 20. veka je pod zaštitom Unesco. Jazd je danas poznat po velikom broju žitelja zaratustrijanaca. Ta se religija razvijala od 13 veka i jedino je mesto u Islamskoj Republici gde se ona ispoljava. Smeštanje u hotel. Noćenje.

5. DAN: Yazd
Posle doručka slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitost Yazda-Jame Dzamija iz 14. veka, svetilište Sezzed Rokneddin i Davazdah Imam, Aleksandrov zatvor. Pravimo pauzu za ručak u lokalnom restoranu a potom nastavak obilaska Vodenog muzeja, Tekyeh Amira Chakhmaqa, Dawlatabad bašte, modernog Zoroastrian Hrama Vatre. 1483. godine Sveti Oganj je stigao u Jazd i od tada se, više od 500 godina, nije gasio. Odlazak do Kule Tišine, gde se i danas sahranjuje u skladu sa zaratustrijanskim obredima. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN: Yazd-Pasargadae-Shiraz
Posle doručka napuštanje hotela i polazak za Shiraz. Vozimo se i pravimo usputne pauze u Shahdah pustinji – fascinantnom pustinjskom krajoliku koji će vas sigurno ostaviti bez daha. Vožnja nas prvo dovodi do ostataka Pasargadae koje su orginalno poznate kao Takhte Jamshid. Pasargadae je drevni grad i prva prestonica imperije Ahemenida. Grad je počeo da gradi Kir Veliki koji nije dočekao završetak gradnje jer je u međuvremenu umro. Njegov naslednik Darije je kasnije izgradio Persepolis i tamo prebacio prestonicu. Potom nastavljamo turu posetom Naqsh Rostam gde ćemo imati priliku da vidimo i da se divimo grobovima četvorice Ahemenidskih kraljeva urezanij u stenama planine. Dolazak u Shiraz, sedište provincije Fars koja se smatrala centrom drevnog Irana. Noćenje.

7. DAN: Shiraz
Posle doručka odlazimo na fakultativni obilazak znamenitosti Shiraza uključujući Eram bašte, Naser ol Molk dzamije, Naranjestan muzeja i Vakil Bazara. Jedan od najznačajnijih spomeničkih kompleksa grada je Vakil koji uključuje bazar, stari hamam i istoimenu džamiju – jedino sačuvano zdanje iz imperatorskog perioda Zand sa velelepnom unutrašnjošću i nizom mermernih stubova. Širaz je i grad vrtova a najpoznatiji je Nerandžestan iz 19. veka sa kućom Zinat o Molk u svojoj unutrašnjosti, koja je dobila ime po ćerki poslednjeg kana porodice Gavam. U Shirazu se nalazi i grob Ali ibn Hamze, strica proroka Muhameda, koji je širio islam, a ubijen je u bici 625. godine. Međutim, za ogromnu većinu poznavalaca ovog grada, Širaz je grad pesnika jer su dvojica među najvećim Hafiz i Sadi, ponikla u njemu. Rodni grad im je podigao mauzoleje i to su mesta koja posećuju ljubitelji njihove poezije. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

8. DAN: Shiraz –opraštanje od drevne Persije i kraj avanture
Doručak. Pakujemo se i napuštamo smeštaj, slobodno vreme za kupovinu suvenira, polazak na aerodrom dva sata pred poletanje. Let za Beograd (Let br. TK 871) sa presedanjem u Istanbulu. Stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.
*Za dodatne informacije o Last Minute ponudi kliknite na: Rapsody Travel - Iran.
Pročitaj više
 • Avio prevoz kompanije Turkish Airlines na relaciji Beograd – Istanbul – Isfahan i Shiraz - Istanbul – Beograd, SA SVIM TAKSAMA,
 • Sve transfere po programu,
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom,
 • Obilaske planirane programom uključujući i tri ručka tokom obilazaka,
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja,
 • Proces aplikaciranja za vizu.
Pročitaj više
 • Individualne troškove na putovanju,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji,
 • Fakultativne izlete,
 • Troškove viziranja.
Pročitaj više
Last Minute Rent a Car