Saznajte prvi
 • Iran

  Teharan, Kashan, Isfahan, Yazd, Mahan, Ahvaz, Marvdasht, Shiraz

 • Popust 220 €
 • Kratak opis akcije:

  First Minute - Iran. Popust 220 € za uplate do 20. decembra! Avio prevoz, aerodromske takse, transferi i 11 noćenja sa doručkom u hotelu sa 1* za 1439 € (po osobi).

 • Termin polaska: 11. mart

  Broj dana: 13

  Stara cena: 1659 €
  • Avionski prevoz
   Avion
  • Hotel
   Hotel
  • Noćenje sa doručkom
   Noćenje
   sa doručkom
 • Nova cena: 1439 €
Prijavi ponudu
1. DAN: Poletanje – neka avantura počne
Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u večernjim časovima dva sata pred poletanje. Let za Teheran sa presedanjem u Istanbulu (Let br. TK 1084).

2. DAN: Teharan
Slećemo u Teheran u ranim jutarnjim časovima, odlazimo do smeštaja. Posle odmora, krećemo u obilazak najveće metropole na Bliskom Istoku sa skoro 16 miliona stanovnika: Nacionalna riznica dragog kamenja u kojoj se nalazi najveći nebrušeni rubin na svetu, zlatni globus težak 34kg i najveći ružičasti dijamant. Veliki Bazar, bivšu kraljevsku rezidenciju dinastije Kadir – Palatu Golesta, muzej Islamske umetnosti... Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN: Kashan
Posle doručka, napuštamo smeštaj, nastavljamo put dalje i stižemo u Kashan, srednjevekovnu „prestonicu“ keramike i grnčarije. Smeštamo se, odmaramo i krećemo u obilazak grada: Bazar, Agha Borzog džamija sa svojom prelepom arhitekturom, vrtom i fontanom, Khajeh Taj ad-Din, prelepa zgrada pored Borzog džamije, u kojoj se nalazi grob Ghotbs Kashanija, poznatog mistika iz Kadžar perioda, hamam Sultana Mir Ahmada, tradicionalne kuće i radionice u starom gradu. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN: Isfahan
Napuštamo smeštaj i nastavljamo put. Na putu do Isfahan-a, obilazimo Abynaeh, maleno crveno selo sa svega 130 porodica, selo je crvenkaste boje jer su sve građevine u selu sazidane od lokalne gline crvene boje. Abynaeh je jedno od najstarijih sela u Iranu, i zbog svoje lepote i istorijsko kulturne vrednosti privlači brojne turiste širom sveta. Vozimo se do Isfahana, nekadašnju prestonicu i jedan od najvećih gradova srednjeg veka. Stižemo do smeštaja, odmaramo i krećemo u obilazak grada: Bazar-e Bozorg, jedan od najstarijih i najfascinantijih bazara u Iranu, Imamov trg iz 1602. godine, Haqsh el Jahanov trg koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, Šeik Lotfolahova džamija, Kakh-e Ali Qapu, rezidencija Šaha Abaza I, Šahova džamija sa svojim prelepim plavim mozaikom... Slobodno vreme. Noćenje.

5. DAN: Isfahan
Slobodno vreme u Ishafanu za šetnje, uživanje u preukusnoj iranskoj hrani, obilazke i šoping. Noćenje.

6. DAN: Yazd
Napuštamo Isfahan i krećemo dalje u obilazak ove nestvarne zemlje. Stižemo u Yazd, grad čuvar Zoroastrizma, svetski poznat po različitim rukotvorinama vrhunskog kvaliteta. Idemo do smeštaja i posle kraće pauze krećemo u obilazak grada: Aleksandrov zatvor, Sat kula, Stari grad, grobnica dvanaest imama, Imam Zadeh Jafar, Khan-e Lari, Masjed-e Jameh džamija.. Slobodno vreme. Noćenje.

7. DAN: Kerman
Ostavljamo Yazd iza sebe i krećemo dalje. Stižemo u Kerman, grad ne tako lep kao Yazd ili Širaz, ali grad u kojem ćete upoznati pravi Iran. Grad u kojem ćete otkriti kako zapravo teče pravi život u Iranu, daleko od velikih turističkih centara, družeći se sa znatiželjnim i najsrdačnijim lokalcima u čitavom Iranu, i uživajući u istorijskim, prirodnim i kulturnim atrakcijama starim i po nekoliko hiljada godina. Slobodno vreme. Noćenje.

8. DAN: Mahan
Posle doručka odlazimo na izlet nedaleko od Kermana, u mali ali fascinantni gradić Mahan. Vozimo se kroz neverovatnu i magičnu iransku pustinju i uživamo u nesvakidašnjim prizorima. Stižemo u Mahan posle tridesetak minuta vožnje i krećemo u obilazak ovog svetog grada. U Mahanu obilazimo njegovu najznačajniju znamenitost, gram Shah Nur-ed-Din Nematollah Vali-a, koje je i jedno od najznačajnijih sufističkog svetilišta i mesto hodočašća još iz vremena starog Perijskog kraljevstva. Povratak u Kerman. Slobodno vreme. Noćenje.

9. DAN: Širaz
Napuštamo Keram i krećemo dalje ka Širazu. Vozimo se i pravimo usputne pauze u Shahdah pustinji – fascinantnom pustinjskom krajoliku koji će vas sigurno ostaviti bez daha. Stižemo u Širaz i odlazimo do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

10. DAN: Širaz
Krećemo u obilazak još jednog dragulja Irana: Vakil Bazar, tvrđava Karim Khan, svetilište Ali Ebne e Hamze, izgrađeno u čast emira Alija, džamija Naser ol Molk, stari grad... Slobodno vreme. Noćenje.

11. DAN: Mardasht
Posle doručka krećemo u obilazak drevnog grada Mardashta, nedaleko od Širaza. Ovaj drevni grad datira još iz vremena drevne Persijske imperije i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a kao istorijsko i kulturno dobro svetske baštine. Obilazimo Persepolis, nekropolis u steni Naqsh-e Rustam, drevnu prestonicu Achamenidstkog carstva i grob Cirusa Velikog, osnivača ove prestonice. Povratak u Širaz. Slobodno vreme. Noćenje.

12. DAN: Ahvaz
Napuštamo Širaz i krećemo dalje. Na putu do Ahvaza obilazimo drevni Bishapour, ostatke drevnog grada iz vremena Sasanidskog carstva koji je igrađen na drevnom trgovačkom putu. Nastavljamo dalje do krajnjeg jugozapada Irana u grad Ahvaz ili Ahwaz, gradić nepravedno zapostavljen od strave većine turista u kojem se najbolje upoznajemo sa mešavinom persijsko-arapskog suživota, mešavinom kultura, tradicija, verovanja i arhitekture. Grob biblijskog proroka Danila, atička Susa, Chogha Zanbil, Shoushtar istorijski hidraulički sistem... Slobodno vreme. Noćenje.

13. DAN: Opraštanje od drevne Persije i kraj avanture
Pakujemo se i napuštamo smeštaj, slobodno vreme za kupovinu suvenira, polazak na aerodrom dva sata pred poletanje. Let za Beograd (Let br. TK 871) sa presedanjem u Istanbulu. Stižemo u Beograd, sabiramo utiske i spremamo se za novu egzotičnu avanturu! Kraj programa.
*Za dodatne informacije o First Minute ponudi kliknite na: Rapsody Travel - Iran.
Pročitaj više
 • Avio prevoz kompanije Turkish Airlines na relaciji Beograd – Istanbul – Ahvaz – Istanbul – Beograd, SA SVIM TAKSAMA,
 • Sve transfere po programu,
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima na bazi 11 noćenja sa doručkom,
 • Sve fakultativne izlete, obilaske i ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
 • Iransku SIM karticu,
 • Lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • Iransko putno osiguranje,
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja.
Pročitaj više
 • Individualne troškove na putovanju,
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.
Pročitaj više
Last Minute Rent a Car