Saznajte prvi
 • Turistička agencija Olympic Travel

  Olympic Travel

  Makedonska 30, Beograd

  011/ 655-5030

  034/ 617-0600

  www.olympic.rs
 • Irska tura

  Dablin, Galvej, Kork, Kilkeni

 • First Minute
 • Kratak opis akcije:

  First Minute - Irska tura! Avio prevoz, aerodromske takse, autobuski prevoz tokom ture i 6 noćenja sa doručkom (po 2 noćenja u Dablinu i u okolini Galveja i po 1 noćenje u okolini Korka i u Kilkeniju) u hotelima sa 3* i 4* za 1349 € (po osobi).

 • Termin polaska: 8. septembar i 6. oktobar

  Broj noćenja: 6

  • Avionski prevoz
   Avion
  • Autobuski prevoz
   Autobus
  • Hotel
   Hotel
  • Noćenje sa doručkom
   Noćenje
   sa doručkom
 • Nova cena: 1349 €
Prijavi ponudu
*Zbog neophodnosti APLICIRANJA ZA VIZU, aranžman je potrebno rezervisati do 10. avgusta!

1. dan BEOGRAD – FRANKFURT - DABLIN
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.15 h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 06.00 h. Obrok tokom leta. Sletanje u Frankfurt u 07.55 sati. Nastavak putovanja za Dablin u 09.50 h (let LH 978). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Dablinu u 11.00 h. Po završetku pasoške kontrole, polazak na poludnevno razgledanje Dablina. U pratnji lokalnog vodiča obilazak Glavne pošte, gde je 1916. godine proglašena nezavisnost Irske. Nastavak obilaska do poznatog Triniti koledža, koji je uz univerzitet najprestižnija visoka škola zemlje, osnovana 1592. godine koji su pohađali Oskar Vajld i Semjuel Beket. Obilazak crkve svetog Patrika, najlepše u Irskoj. Po legendi je izgrađena pored izvora gde je svetac krstio lokalno stanovništvo. Kasnije je crkvu proslavio Džonatan Svift u svom romanu „Guliverova putovanja“. U nastavku razgledanje Ginis (Guinness) pivare koja je osnovana davne 1759. i koja je, ujedno, i najposećenija atrakcija Dablina. Stare mašine svedoče o spravljanju čuvenog crnog piva, tu su i nekadašnji reklamni posteri, originalne flaše. Po završenom obilasku Ginis pivare smeštaj u hotel, slobodno vreme i noćenje.

2. dan DABLIN – VIKLOU PLANINE - GLENDALOH - DABLIN
Doručak. Polazak na celodnevni izlet prema grofoviji Viklou, poznatoj kao Bašta Irske, u kojoj se nalazi antička dolina Glendaloh sa dva jezera ledene vode, gornjim i donjim. Put do doline interesantan je ne samo po čudesnim pejzažima već i po arheološkim prostorima i ostacima starih naselja i manastira. Tu je i jedan od najlepših parkova Irske, Pauerskort. U njegovom centralnom delu je fontana „Triton“, a okolo nekoliko tematskih vrtova od kojih se po lepoti izdvajaju Italijanska i Japanska bašta. Obilazak ovih izuzetnih vrtova. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan DABLIN - GALVEJ
Doručak. Posle doručka polazak prema Galveju. Prilikom dolaska panoramsko razgledanje ovog živopisnog grada i slobodno vreme do polaska u hotel. Nekadašnje ribarsko selo danas je univerzitetski centar u kome se okuplja veliki broj umetnika. Galvej je i domaćin brojnih festivala a poznat je po dobroj atmosferi, uličnim zabavljačima i pabovima. Svakog septembra se u njemu održava međunarodni festival ostriga čuven i van granica Irske, u maju festival starih instrumenata, svakog leta smotra umetnosti na kojoj nastupaju vodeći pisci, muzičari, slikari i glumci i vrlo posećene konjske trke. Smeštaj u hotelu u okolini Galveja. Noćenje.

4. dan GALVEJ - KONEMARA – KAJLMORSKA OPATIJA
Doručak. Posle doručka, polazak autobusom prema slikovitoj oblasti Konemara koja pripada grofoviji Galvej. Pejzaži se, bez preuveličavanja, mogu nazvati bajkovitim: beskrajne doline okružene zelenim brdima, prozračno plavo nebo i jezera sa najčistijom vodom. Na samoj obali jezera smeštena je Kajlmorska opatija (Kylemore Abbey) koja se smatra najromantičnijim zamkom Irske. Na njenoj teritoriji su odlično sačuvane srednjevekovne građevine. U glavnom zdanju, za posetioce, pažljivo je izvršena restauracija pet sala sa mnogobrojnim predmetima iz 19. veka. U gotskoj crkvi su i danas izvanredan bareljef i orgulje, pa se tu često održavaju koncerti ozbiljne muzike. Na 1.5 km od zamka je viktorijanski park sa divnim lejama cveća od kojih su dve sa egzotičnim cvećem. Povratak u hotel u okolini Galveja. Slobodno vreme i noćenje.

5. dan GALVEJ – MOHERSKE STENE - ZAMAK BENRAT -KORK
Doručak. Posle doručka polazak prema Korku. Vožnja oblašću Buren, kraškim fenomenom sa oko 2000 primeraka retkih biljaka i belih stena. Kilometri uglačanog krečnjaka prostiru se na sve strane, dok je obala gotovo prazna sa samo nekoliko obalskih naselja. Moherske litice se pružaju u dužini od 8 kilometara i uzdižu 214 metara iznad Atlantskog okeana. Na vrhovima se nastanjuju kolonije ptica a poseban doživljaj su talasi Atlantika koji se razbijaju o visoku obalu. U današnje vreme u Irskoj postoje 32 grofovije sa preko sto dvoraca. Neki od njih su pravi arhitektonski biseri. Jedan od takvih je Benrat u grofoviji Kler, veoma blizu grada Šenona. Obilazak atraktivnog dvorca Benrat (Bunratty castle) iz XV veka koji je postao slavan po srednjovekovnim gozbama, a sredinom prošlog veka je obnovljen u skladu sa izvornim izgledom.Pored zamka je raskošan park sa muzejom pod otvorenim nebom. Tu su smeštene kuće donete iz raznih delova zemlje još uvek prekrivene slamom, mlinovi, kovačnice i domaće životinje. U zamku se održavaju tematske večeri sa jelima iz srednjeg veka koje serviraju devojke obučene u narodnu nošnju tog vremena. Nastavak putovanja do živopisnog grada Korka, drugog po veličini u zemlji. Smeštaj u hotelu u okolini Korka, noćenje.

6. dan KORK - MIDLETON – ROK OF KAŠEL – KILKENI
Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i odlazak na panoramsko razgledanje Korka. Posle panoramskog razgledanja, slobodno vreme za uživanje u gradu, ili poseta poznatoj Engleskoj pijaci sa velikim izborom hrane i pića. Strog i poslovan danju, noću se pretvara u bučan i raskalašan centar noćnog života sa obiljem klubova i pabova. Nastavak putovanja do mesta Midleton, odakle potiče poznati irski viski Jameson! Poseta destileriji Jameson tokom koje ćete videti kako se pravi irski viski, i probati isti! Nastavak putovanja ka grofoviji Tipereri, gde se iznad Zlatne doline uzdiže tajanstvena i mistična stena. Na steni Kašel je oronuo, polurazrušen zamak i stara crkva, a stenu nazivaju i stena Svetog Patrika. Obilazak očaravajuće tvrđave koja se uzdiže sa kamenog brežuljka visokog 28 metara kao simbol kraljevske i crkvene moći. Ovaj srednjevekovni kompleks obuhvata kapelu u romanskom stilu iz 12. veka, gotičku katedralu i toranj. Nastavak putovanja do živopisnog grada Kilkeni. Kilkeni se posle Dablina smatra najprivlačnijim mestom odmora u Irskoj. Simbol grada su mačke, kojih ima jako mnogo i koje su tu, po predanju, naseljene od davnina. Legenda kaže da su na tom prostoru živele dve grupe mačaka, jedna na engleskoj a druga na irskoj polovini grada i da su se stalno međusobno koškale. Priča se da ta ista sila duha vlada među žiteljima i danas. Po dolasku smeštaj u hotelu, slobodno vreme i noćenje.

7. dan KILKENI – DABLIN
Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Dablinu. Poletanje aviona za Frankfurt u 12.15 h (let LH 979). Obrok za vreme leta. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 15.20 h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.30 h (let LH 1410). Obrok u avionu.Sletanje na beogradski aerodrom u 23.20 časova. Kraj programa.
*Za detaljne informacije kliknite na: Olympic Travel - Irska tura
Pročitaj više
 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Frankfurt– Dablin – Frankfurt – Beograd,
 • Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu 140 € u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji,
 • Autobuski prevoz kroz Irsku,
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* i 4* na bazi noćenje/doručak,
 • Razgledanja prema programu,
 • Ulaznice za razgledanja planirana programom,
 • Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča u Dablinu,
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja.
Pročitaj više
 • Troškovi vize € 30,
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi,
 • Usluge koje nisu navedene u programu,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu,
 • Napojnica za vozača oko (€ 20).
Pročitaj više
Last Minute Rent a Car