Saznajte prvi
 • 35 dana do Južne Afrike

  Venecija, Split, Peloponez, Kairo, Šarm el Šeik, Luksor, Viktorija, Port Luis, Cape Town, Istanbul

 • Popust 10%
 • Kratak opis akcije:

  35 dana do Južne Afrike - Popust 10%! Autobuski i avio prevoz, aerodromske i lučke takse, transferi, 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Kejptaunu i 31-dnevno krstarenje na bazi punog pansiona u unutrašnjoj kabini broda MSC Sinfonia za 2609 €.

 • Termin polaska: 15. novembar

  Broj dana: 35

  Stara cena: 2899 €
  • Avionski prevoz
   Avion
  • Autobuski prevoz
   Autobus
  • Prevoz brodom
   Brod
  • Hotel
   Hotel
  • Soba
   Soba
 • Nova cena: od 2609 €
Prijavi ponudu
Autobuski i avio prevoz, aerodromske i lučke takse, transferi, 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Kejptaunu i 31-dnevno krstarenje na bazi punog pansiona na brodu MSC Sinfonia, po osobi:
- Unutrašnja kabina: 2609 € (stra cena 2899 €),
- Prozorska kabina: 2699 € (stara cena 2999 €),
- Balkonska kabina: 3149 € (stra cena 3499 €).

15.11. Beograd - Venecija
Okupljanje grupe u 21:00h na parkingu kod Super Vera na Novom Beogradu u Bulevaru Milutina Milankovića 86A. Noćna vožnja autobusom preko Hrvatske i Slovenije prema Italiji, sa usputnim stajanjima zbog graničnih kontrola i pauzama po potrebama grupe.

16.11. Venecija, Italija
Dolazak u Veneciju u jutarnjim satima. Po dolasku u luku i nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti, možete ručati u La Terrazza Buffet restoranu na palubi 11. Isplovljavanje broda je u 17:00h.

17.11. Split, Hrvatska
Najveći grad Dalmacije i drugi grad po veličini u Hrvatskoj nudi mnogo sadržaja za divno proveden dan. Dioklecijan je u IV veku nove ere sagradio veličanstvenu palatu koja je danas simbol grada pod Marjanom i pod zaštitom je UNESCO-a. Na najznamenitijem splitskom spomeniku statui Grgura Ninskog dodirnite palac i zaželite želju. Šetnja i pauza za kafu na lepoj Rivi je nešto što se ne propušta.

18.11. Dan na moru

19.11. Katakolon - Olimpija, Grčka
Olimpija se nalazi nedaleko od luke Katakolon na poluostrvu Peloponezu i važi za jedno od najvažnijih arheoloških nalazišta u Grčkoj. Po tradiciji, u Olimpiji su 776. godine pre nove ere održane prve Olimpijske igre i one su se odigravale na svake četiri godine sve do 393. godine nove ere. U Zevsovu čast, ovde su se nadmetali mladići iz rivalskih gradova-država i za vreme takmičenja bi bilo proglašeno Olimpijsko primirje i svi sukobi bili prekinuti. Danas se ovde mogu videti ostaci stadiona i sportskih borilišta, Zevsovog i Herinog hrama, kao i mesto gde se tradicionalno pali baklja modernih Olimpijskih igara.

20 - 21.11. Dan na moru

22.11. Suecki kanal (prolaz)
Kopanje Sueskog kanala je završeno 1869. godine i od tada je u upotrebi. Sueski kanal je dugačak 190km i najkraća je pomorska veza između Evrope, Azije i Australije. Značajno je skratio vreme plovidbe i ubrzao protok robe i putnika tako da je danas jedan od najprometnijih saobraćajnih koridora sa velikim uticajem na svetsku trgovinu. Tokom prolaska kroz kanal iz smera Mediterana, imaćete priliku za jedinstven doživljaj: na levoj strani ćete gledati Aziju, a na desnoj strani će biti Afrika.

23.11. Sokhna Port, Egipat
Sokhna je važna egipatska luka na afričkoj obali Crvenog mora smeštena na oko 130km od Kaira. Glavni grad Egipta je sa preko 21 miliona stanovnika, najveći grad arapskog sveta. Sem Keopsove, Kefrenove i Mikerinove piramide i sfinge u Gizi, značajan je i Arheološki muzej koji čuva 50 vekova istorije Egipta. Tahrir trg, odnosno Trg slobode se nalazi u srcu grada i ovde se može osetiti neverovatna atmosfera ovog afričkog megapolisa.

24.11. Sharm el-Sheikh, Egipat
Šarm el Šeik se nalazi na Sinajskom poluostrvu na azijskoj strani Egipta i čuveno je letovalište na Crvenom moru. Naselje je poznato po velikim hotelima resortima, peščanim plažama i veoma je popularno među roniocima. Na nešto više od 20 km od Šarma se nalazi pravoslavni Manastir Svete Katarine u podnožju brda Horeb gde je po Starom zavetu, Mojsije primio Deset Božijih zapovesti. Ovo mesto je sveto i u judaizmu, hrišćanstvu i islamu.

25.11. Safaga, Egipat
Luka Safaga se nalazi na oko 50km od letovališta Hurgada i na oko 250km od Luksora. Na obalama reke Nil se smestio Luksor koji je u Starom Egiptu bio veoma značajna prestonica poznatija pod imenom Teba. Ovaj "grad-muzej na otvorenom" je čuven po neverovatnim arheološkim lokalitetima i kompleksu hramova u Karnaku i nalazišta u Dolini kraljeva. Ovo je pravo mesto za otkrivanje priča o faraonima, izuzetnim arhitektonskim dostignućima i životu koji je Nil podario Egiptu.

26.11. Dan na moru

27.11. Džeda, Saudijska Arabija
Džeda je sa skoro 4 miliona stanovnika drugi grad po veličini u Saudijskoj Arabiji i najznačajnija je luka na Crvenom moru. Ovaj moderni trgovački grad je za mnoge hodočasnike polazna tačka na hadžiluku u obližnju Meku. Sem brojnih i arhitektonski neverovatnih džamija, izdvajaju se i stari deo grada Al Balad i Korniša, 30km duga promenada uz more. Spektakularna fontana kralja Fahda izbacuje slanu vodu iz Crvenog mora do visine od oko 260 metara i upisana je u Ginisovu knjigu rekorda kao najviša fontana na svetu.

28.11. - 02.12. Dani na moru

03 - 04.12. Viktorija, Sejšeli
Sejšeli su najmanja afrička nacija sa oko 95.000 stanovnika, smeštena 1500km istočno od obale Istočne Afrike u Indijskom okeanu na arhipelagu sačinjenom od 115 ostrva. Ovaj izolovani i udaljeni tropski raj je bogat mnoštvom divnih plaža, od kojih neke spadaju u najlepše plaže na svetu. Najveće ostrvo je Mahe i na njemu se nalazi glavni grad Viktorija i čuvena plaža Beau Vallon, a poznata su i ostrva La Digue i Praslin sa plažama Anse Lazio i Anse Source d’Argent. Imaćemo priliku da dva dana, koliko će brod provesti u luci Viktorija, istražimo ostrvo i uživamo u blagodetima tropske klime i sjajnih plaža Sejšela.

05 - 06.12. Dani na moru

07 - 08.12. Port Louis, Mauricijus
Ostrvo Mauricijus se smestilo u jugozapadnom delu Indijskog okeana, 855km istočno od Madagaskara i tu živi oko 1,3 miliona stanovnika. Idealni klimatski uslovi tropskog pojasa i lepa priroda i bogatstvo boja glavna su odlika ovog tropskog ostrva. Beskrajno plavo nebo, bogato zeleno rastinje, bela boja peska i tirkizna boja mora očaraju svakog posetioca koji kroči ovde. Mnogo je lepih plaža zaštićenih koralnim grebenima od velikih talasa, a izdvajaju se plaže Flic en Flac, Ile Aux Cerfs i Ile des deux Cocos. Sem plaža, sjajna dopuna boravka su i vodopadi, divni vidikovci i šareni hinduistički hramovi. Gostoljubivost i srdačnost lokalnog stanovništva nemoguće je ne primetiti.

09.12. La Possession, Reunion
Ostrvo Reinion je Francuska prekomorska teritorija u Indijskom okeanu, smeštena 800km istočno od Madagaskara sa oko 845.000 stanovnika. Ostrvo je najudaljeniji region Evropske unije i najudaljenija teritorija na kojoj se koristi evro kao valuta. Reinion je najpoznatiji po velikom vulkanu Piton de la Fournaise i zastrašujućim vulkanskim "mesečevim" pejzažima koji svojim jedinstvenim izgledom privlače brojne posetioce. Poznate su i plaže Boucan Canot, Etang Sale les Bains i Saint Gilles les Bains sa belim i crnim vulkanskim peskom. Na Reinionu ćemo osetiti duh Francuske i njene nekadašnje kolonijalne moći usred Indijskog okeana.

10 - 12.12. Dani na moru

13.12. Durban, Južna Afrika
Durban je sa skoro 4 miliona stanovnika treći grad po veličini u Južnoj Africi i najvažniji turistički centar ove zemlje. Topla morska struja ovog dela Indijskog okeana, duge peščane plaže i uvek lepo i toplo vreme su glavni prirodni atributi Durbana. Najpopularnije šetalište je promenada uz more, dugačka oko 6,5 km i poznata kao Zlatna milja. Durban se ponosi i najstarijom botaničkom baštom i kućom orhideja u Africi, osnovanom još 1849. godine. Veoma su slikovite domorodačka pijaca i indijska pijaca začina. Durban je neverovatna mešavina afričkog, indijskog i kolonijalnog nasleđa.

14 - 15.12. Dani na moru

16.12. Kejptaun, Južna Afrika
Nakon doručka, iskrcavanje sa broda i transfer do hotela. Kejptaun nudi mnoštvo zanimljivih sadržaja i fakultativnih izleta koji se mogu organizovati. Noćenje.

17.12. Kejptaun, Južna Afrika
Kejptaun je sa nešto manje od 5 miliona stanovnika drugi grad po veličini i najstariji grad odnosno urbano područje u Južnoj Africi. Ovde se nalazi Parlament Južne Afrike, tako da je i zakonodavno središte i jedna od tri prestonice Južne Afrike. Glavna prirodna obeležja su Stona planina koja dominira gradom, zatim obližnji Rt dobre nade i Rt Kejp na obalama Atlantskog okeana, a znamenito je i Kapsko florističko carstvo sa oko 9000 veoma raznovrsnih biljnih vrsta. Kejptaun ima veoma bogato holandsko i britansko kolonijalno nasleđe i značajno mesto u istoriji Južne Afrike.

18.12. Kejptaun - Istanbul
Nakon doručka, napuštanje hotela i slobodno vreme u Kejptaunu. Transfer autobusom do Međunarodnog aerodroma Kejptaun. Let Turkish Airlines TK 45 na relaciji Kejptaun - Istanbul sa poletanjem u 18:35h i sletanjem u 06:00h.

19.12. Istanbul - Beograd
Let TK 1081 na relaciji Istanbul - Beograd sa poletanjem u 08:15h i sletanjem u 07:55h na Aerodrom Nikola Tesla. Kraj putovanja.

BROD MSC SINFONIA

MSC Sinfonia je brod kompanije MSC klase Lirica sagrađen u brodogradilištu Chantiers de l'Atlantique u mjestu Saint-Nazaire u Francuskoj i porinut je 2002. godine. Brod je dugačak 275m, širok 32m i visok 54m, sa bruto tonažom od 65.542tn i maksimalnom brzinom od 21,1 čvorova. Brod ima ukupno 13 paluba, od kojih je devet dostupno putnicima, sa ukupno 980 kabina sa maksimalnim kapacitetom od oko 2100 putnika o kojima se brine posada od 730 članova. MSC brodovi su sinonim za italijanski dizajn i eleganciju i predstavljaju vrhunac tehnologije i udobnosti koja se može pružiti putniku na krstarenju. MSC Sinfonia nudi mnoštvo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: glavni restorani Il Covo (paluba 6) i Il Galeone (paluba 5), buffet restoran La Terrazza, bazen i đakuziji i teretana (paluba 11), sportski tereni... Za najmlađe, odvojen je poseban dio samo za njihovu igru i zabavu (palube 11 i 12) i video igrice (paluba 6). Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se pozorište Teatro San Carlo (palube 5 i 6 - 557 sjedišta), kazino Sanremo (paluba 6), diskoteka (paluba 12), barovi i saloni (palube 5 i 6), prodavnice (paluba 5)... U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni MSC AUREA Spa (paluba 11). Ovaj raskošni wellnes centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje do sobe za masažu.
*Za detaljne informacije kliknite na: Allegra Krstarenja - Krstarenje 35 dana do Južne Afrike.
Pročitaj više
 • Prevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Beograd - Venecija,
 • Avio karta Kejptaun – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama,
 • Svi transferi luka - hotel - aerodrom,
 • Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Kejptaunu,
 • Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja,
 • 31-dnevno krstarenje na brodu MSC Sinfonia (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda sa aparata, kafa, čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga,
 • Lučke takse u iznosu od 210€,
 • Obavezna MSC polisa Covid-19 zdravstvenog osiguranja u iznosu od 29€.
Pročitaj više
 • Obavezna polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva i Covid-19, izdata na engleskom jeziku,
 • Troškovi izdavanja svih potrebnih viza (Egipat, Saudijska Arabija, Južna Afrika i ostale ako su potrebne),
 • Fakultativni izleti (Split, Katakolon, Sokhna, Sharm el-Sheikh, Safaga, Džeda, Sejšeli, Mauricijus, Reunion, Durban, Kejptaun),
 • Lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića, koja naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet),
 • Individualni troškovi.
Pročitaj više
  • Vikend putovanja - Severna Italija - Hoteli
  • Turistička agencija Viva Travel
  • Severna Italija

   Termin polaska: Oktobar - Novembar | 5 ili 6 dana

   Severna Italija - Popust do 11%! Autobuski prevoz i 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Lido di Jesolu za 85 € (polazak 6. oktobra). Cene za sve termine polazaka pogledajte u programu putovanja.

  • Stara cena: 95 €

   Popust do 11%
   • Autobuski prevoz
    Autobus
   • Hotel
    Hotel
   • Noćenje sa doručkom
    Noćenje
    sa doručkom
  • Nova cena: od 85 €
   • Autobuski prevoz
    Autobus
   • Hotel
    Hotel
   • Noćenje sa doručkom
    Noćenje
    sa doručkom
  • Nova cena: 129 €
  • Šoping ture - Kapadokija - Hoteli
  • Turistička agencija Lavli Travel
  • Kapadokija

   Termin polaska: 7. novembar | 8 dana

   First Minute - Kapadokija. Popust 15% važi do 1. oktobra! Autobuski prevoz i 4 noćenja (po 1 noćenje sa doručkom u Istanbulu i Ankari i 2 polupansiona u Kapadokiji) u hotelima sa 3* za 199 € (po osobi). Popust važi za online rezervacije na sajtu agencije.

  • Stara cena: 235 €

   Popust 15%
   • Autobuski prevoz
    Autobus
   • Hotel
    Hotel
   • Polupansion
    Polupansion
   • Noćenje sa doručkom
    Noćenje
    sa doručkom
  • Nova cena: 199 €
  • Vikend putovanja - Venecija - Hoteli
  • Turistička agencija Eta Turs
  • Venecija

   Termin polaska: 13. oktobar i 10. novembar | 5 dana

   Last Minute - Venecija. Autobuski prevoz i 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u oblasti Veneto za 99 € (po osobi).

  • Last Minute
   • Autobuski prevoz
    Autobus
   • Hotel
    Hotel
   • Noćenje sa doručkom
    Noćenje
    sa doručkom
  • Nova cena: 99 €
  • Nova godina 2023 - Istanbul - Hoteli
  • Turistička agencija Rapsody Travel
  • Istanbul (Turska) - Hotel The Center 3*

   Termin polaska: 29. decembar | 6 dana

   Nova godina 2023. - Istanbul! Popust uračunat u cene do 10. oktobra! Autobuski prevoz i 3 noćenja sa doručkom u 1/4 sobi hotela The Center 3* za 149 € (po osobi). Cene za ostale kategorije smeštaja pogledajte u programu.

  • Nova godina 2023.
   • Autobuski prevoz
    Autobus
   • Hotel
    Hotel
   • Noćenje sa doručkom
    Noćenje
    sa doručkom
  • Nova cena: od 149 €