Saznajte prvi
 • Južni Karibi

  Guadelupe, Dominica, Antigua and Barbuda , Martinik, Barbados, St Vincent & The Grenadines, Grenada, Saint Lucia, Bridžtaun, St. George's, Filipsburg

 • Popust 10%

 • Kratak opis akcije:

  Južni Karibi - Popust 10% važi do 30. septembra! Avio prevoz, takse, transferi, 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* na Gvadelupu i 15-dnevno krstarenje na bazi punog pansiona na brodu MSC Seaside od 3419 €, po osobi. Sve cene pogledajte u programu.

 • Termin polaska: 13. januar

  Broj dana: 17

  Stara cena: 3799 €
  • Avionski prevoz
   Avion
  • Prevoz brodom
   Brod
  • Hotel
   Hotel
  • Soba
   Soba
  • Pun pansion
   Pun pansion
 • Nova cena: od 3419 €
Prijavi ponudu
Avio i brodski prevoz, aerodromske i lučke takse, transferi, 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* na Gvadelupu i 15-dnevno krstarenje na bazi punog pansiona na brodu MSC Seaside, po osobi:
- Unutrašnja kabina: 3419 € (stara cena 3799 €),
- Prozorska kabina: 3599 € (stara cena 3999 €),
- Balkonska kabina: 3779 € (stara cena 4199 €).

13.01. Beograd - Pariz - Pointe-à-Pitre
Okupljanje grupe na Aerodromu Nikola Tesla kod šaltera OKI Air-a. Let na relaciji Beograd - Pariz. Let Air France AF762 na relaciji Pariz - Pointe-à-Pitre sa poletanjem u 14:30h i sletanjem u 18:30h. Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, transfer do hotela koji se nalazi na plaži. Noćenje.

14.01. Pointe-à-Pitre, Guadeloupe
Nakon doručka, napuštanje hotela, transfer do luke i ukrcavanje na brod MSC Seaside. Nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti i smeštanja u kabine, možete ručati u buffet restoranu Marketplace na palubi 8.

15.01. Roseau, Dominica
Rozo je glavni grad nezavisne države Dominika koja se prostire na 754km2, sa oko 70.000 stanovnika. Do Dominike je Kolumbo stigao 3. novembra 1493. godine i to je bila nedelja (šp. Domingo), pa je tako i ostrvo dobilo ime. Ovo ostrvo je bilo poslednje kolonizovano od strane Evropljana, pošto su se domoroci snažno opirali Evropljanima. Francuzi su se 1763. godine odrekli ostrva u korist Britanaca koji su vladali sve do 1978. godine kada je Dominika stekla nezavisnost i postala republika. Ostrvo je poznato po vulkanskoj aktivnosti i drugo najveće termalno jezero na svetu, poznatije pod imenom Boiling Lake, odnosno "kipuće jezero", nalazi se na ovom ostrvu. Zbog vulkanske aktivnosti, plaže ovde nisu bele, već su najčešće crne. Nije slučajno da je upravo Dominika izabrana za mesto snimanja velikog dela filma "Pirati sa Kariba".

16.01. Philipsburg, St. Maarten
Sveti Martin - jedno ostrvo sa dva identiteta još od 1648. godine: južni deo ostrva se zove Sint Maarten i pripada Kraljevini Holandiji, a severni deo se zove Saint-Martin i pripada Republici Francuskoj, sa ukupno 80.000 stanovnika u oba dela ostrva i sve to na površini od 87km2. Prema predanju, Kolumbo je pristao na ostrvo 11. novembra 1493. godine i to na dan svetog Martina i u njegovu čast nazvao ostrvo. Plaža Maho je jedna od najznamenitijih plaža Kariba, poznata po avionima koji veoma nisko nadleću plažu i sleću na aerodrom koji se nalazi odmah uz plažu. Na istoku ostrva se nalazi zaliv Simpson Bay i tu su usidrene neke od najinteresantnijih velikih jahti koje plove Karibima. Kao u raju ćete se osećati na plaži Grand Case, poznatoj po belom pesku i tirkiznom moru. U francuskom delu ostrva je plaža Orient Beach, nudistička plaža koja je najpoznatija i najcenjenija nudistička plaža na Karibima.

17.01. St. John's, Antigua and Barbuda
Sent Džon je glavni grad nezavisne države Antigua i Barbuda koja se prostire na 442km2, sa oko 68.000 stanovnika. Britanci vladaju ostrvima od 1628. godine, pa sve do 1981. godine, od kada je nezavisna zemlja i članica Komonvelta. Britanski uticaj i šmek je vidljiv na svakom koraku ovog tropskog raja. Obale ostrva su prepune lepih
plaža i kako kaže lokalno stanovništvo, ima ih 365. Ove su plaže poznate, tajnovite, a neke od njih se čak nalaze u vulkanskim kraterima. Za one koji vole da su okruženi ljudima, pravi odabir su plaže Valley Church Beach, Dickenson Bay i Runaway Beach. Sa druge strane, oni koji vole izoliranije destinacije treba da odu do poluostrva Five Island gde će moći uživati u plažama Deep Baya ili pak dugoj i besprekornoj plaži Lignumvitae Bay.

18.01. Basseterre, Saint Kitts and Nevis
Federacija Sveti Kristofer i Nevis je sa površinom od 261 km2 najmanja država na zapadnoj hemisferi, i tu živi oko 54.000 stanovnika. Britanci i Francuzi su se smenjivali kao kolonijalni vladari ovih ostrva, da bi od 1783. godine konačno Britanci postali jedini vladari sve do 1983. godine, kada je postala nezavisna zemlja i članica Komonvelta. Tokom XIX i XX veka, elitni turisti su najčešći posetioci i tada su ova ostrva bila omiljena među evropskom aristokratijom. Najpoznatija plaža na Nevisu je Pinneys Beach. Na severoistočnoj obali Svetog Kristofera nalaze se plaže od crnog vulkanskog peska, dok u zalivu Dieppe Bay možete zaplivati u mirnom moru koje štiti veliki koralni
greben. Ukoliko želite da iskusite osećaj atlantskih talasa ugrejanih grebenom, možete otići do zaliva Half Moon.

19.01. Dan na moru
MSC Seaside je noviji brod kompanije MSC porinut 2017. godine, uz cenu izgradnje od oko 700 miliona evra. Brod je dugačak 323m i ima kapacitet od oko 4500 putnika i oko 1400 članova posade. Brod je dizajniran tako da ste istovremeno bliži i moru i suncu kao nikad pre. Jedinstvena promenada, koja gotovo da dodiruje okean, okružuje ceo brod i omogućava vam veoma lak pristup restoranima, bazenima i staklenoj kuli sa veličanstvenim pogledom. Ovaj ploveći grad ima čak devet restorana u kojima kuvaju renomirani kuvari. MSC kompanija dolazi iz Italije, a to znači da vrlo cene hranu i da im je ona i stil života. Zato je na brodu MSC Seaside akcenat stavljen na vrhunsku gastronomiju, bilo da je reč o morskoj hrani, slatkišima, francuskoj kuhinji, do neverovatnih gastronomskih čarolija u režiji inovativnog šefa Roy-a Yamaguchi-ja. MSC brodovi su sinonim za italijanski dizajn i eleganciju i predstavljaju vrhunac tehnologije i udobnosti koja se može pružiti putniku na krstarenju. MSC Seaside nudi mnoštvo sadržaja koji su na raspolaganju putnicima: restorani, bazeni, teretana, sportski tereni... Za najmlađe, odvojen je poseban deo samo za njihovu igru i zabavu. Da u svakom trenutku krstarenja bude zanimljivo, pobrinuće se pozorište, diskoteka, kazino, barovi i saloni. U samom srcu broda nalazi se rajska oaza mira, luksuzni MSC AUREA Spa. Ovaj raskošni wellnes centar nudi mnoštvo mogućnosti za opuštanje od sauna i turskih kupatila, sale za talasoterapiju, prostora za opuštanje do sobe za masažu.

20.01. Fort de France, Martinique
Fort de Frans je glavni grad Francuskog prekomorskog departmana Martinik, sa površinom od 1128km2 i oko 400.000 stanovnika. Kolumbo je na svom četvrtom putovanju 1502. godine, stigao do ovog ostrva i nazvao ga je Martinica. Tek su ga Francuzi kolonizovali 1635. godine i Martinik je bio kolonija sve do 1946. godine. Na ostrvu se rodila Žozefina Bonaparta, prva supruga Napoleona Bonaparte, a ostrvo je poznato i po jednoj od najstrašnijih vulkanskih erupcija modernoga doba kada je 1902. godine eruptirao vulkan Mon Pele. Ovo ostrvo je jedinstveno jer se na veoma malim razdaljinama mogu naći plaže i sa belim i sa crnim peskom, i sa jedne strane plava boja mora, a sa druge strane raskošni zeleni raj različitih biljnih vrsta. Najpoznatije plaže Martinika su Plage des Salines, Anse Mitan i Anse à l'Ane, sa belim peskom, kokosovim palmama i bujnom vegetacijom koja daje prijatnu hladovinu. Da bi šareno bilo još šarenije, Martinik se ponosi sa 11 destilerija ruma, a znamenita je i botanička bašta.

21.01. Pointe-à-Pitre, Guadeloupe
Šarm Francuske se itekako oseća na Karibima, tačnije u Gvadelupu koji je Prekomorski departman Francuske. Sa površinom od 1628 km2 i oko 405.000 stanovnika, spada u veća ostrva Malih Antila i zanimljiva je mešavina francuskog i karipskog nasleđa koja je vidljiva na svakom koraku, a pogotovo na trgovima i šarenim pijacama najvećeg grada Pointe-à-Pitre-a. Kolumbo je 1493. godine ostrvo nazvao Santa Maria de Guadelupe i to ime je ostalo do današnjih dana. Tirkizna boja Karipskog mora čini ovaj arhipelag savršeno privlačnim, a velika plaža Grande Anse na Les Saintesu smatra se jednom od najlepših na svetu i tek je jedna od mnogih lepih plaža arhipelaga. Botanička bašta u mestu Deshaies je jedno od najposećenijih mesta na ostrvu.

22.01. Dan na moru

23.01. Bridgetown, Barbados
Bridžtaun je glavni grad nezavisne države Barbados koja se prostire na 439km2, sa oko 280.000 stanovnika. Posle više od tri veka britanske kolonijalne vlasti, Barbados je nezavisnost od britanske krune stekao 1966. godine, a i danas je član Komonvelta. Duboki su ostaci britanskog nasleđa: od naziva naselja i vožnje levom stranom ulice, kriketa, trka konja i polo, kao i brojne kolonijalne zgrade. Dominira crnačko stanovništvo, poznato po gostoprimstvu, a najslavnija ostrvljanka je Rihana. Najpoznatije plaže su Boatyard, Accra i Mullins Bay i one imaju sva karipska obeležja kao što su prozirno i čisto more, beli pesak i morski život koji može da posluži kao
reklama za ronjenje sa maskom. Poznate su i male peščane oaze sa palmama, kao što je Bottom Bay.

24.01. Kingstown, Saint Vincent and The Grenadines
Kingstaun je glavni grad nezavisne države Sveti Vinsent i Grenadini koja se prostire na 389 km2, sa oko 118.000 stanovnika. Uz Francuze, koji su u kraćim periodima vladali ostrvom, britanska kolonijalna vlast je najduže trajala i to sve do 1979. godine, od kada je Sveti Vinsent i Grenadini nezavisna zemlja i članica Komonvelta. Sem plaža sa belim peskom, tirkizne boje mora i zelenih obala, ovo ostrvo je poznato i po aktivnom vulkanu La Soufriere, do kojeg je veoma zanimljivo i zahtevno penjanje preko vulkanskih grebena i kroz gustu prašumu. Ostrvce Bequia važi za najšarmantnije ostrvo celog arhipelaga Sveti Vinsent i Grenadini.

25.01. Saint George, Grenada
Sent Džordž je glavni grad nezavisne države Grenada koja se prostire na 344km2, sa oko 90.000 stanovnika. Do Grenade je Kolumbo stigao 1498. godine, a od 1601. godine, pa sve do 1763. godine, Francuzi vladaju ostrvom. Nasledili su ih Britanci do 1974. godine, od kada je Grenada nezavisna zemlja i članica Komonvelta. Na Grenadi
su dobro očuvana vojna utvrđenja iz perioda vladavine Francuza, a poznato je utvrđenje Fort Matthew koje su Amerikanci bombardovali 1983. godine prilikom invazije na ovo karipsko ostrvo. Grenada je poznata po brdima vulkanskog porekla, gusto obraslim šumama i visokim vodopadima. Grenada sa ponosom nosi eptitet "ostrva začina", a veoma posećena je Botanička bašta začina. Miris muskatnog oraščića se oseća na celom ostrvu, a zastupljeni su i kakao, banane, đumbir, karanfilić i cimet. Naravno, i Grenada ima predivne tropske plaže, a najpoznatije su Grand Anse i Morne Rouge.

26.01. Castries, Saint Lucia
Kastriz je glavni grad nezavisne države Sveta Lucija koja se prostire na 617km2, sa oko 180.000 stanovnika. Ostrvo je od strane Francuza nazvano po omiljenoj rimokatoličkoj svetici iz Sirakuze na Siciliji. Kao malo gde na Karibima, vulkanske strme planine Mali i Veliki Piton su prekrivene bujnim šumama, a duboka i tajnovita uvala Marigot Bay-a je skrovište za skupe jahte i vile. Živopisni putevi vode kroz predivne predele do skrivenih plaža sa peskom zlatne boje, a najposećenija je plaža Reduit. Sveta Lucija je sve do 1979. godine bila britanska kolonija, a od tada je nezavisna zemlja i članica Komonvelta.

27.01. Fort de France, Martinique

28.01. Pointe-à-Pitre - Pariz
Nakon doručka, iskrcavanje sa broda. Transfer do aerodroma. Let Air France AF 763 na relaciji Pointe-à-Pitre - Pariz sa poletanjem u 21:10h.

29.01. Pariz - Beograd
Sletanje u Pariz na Aerodrom Charles de Gaulle u 10:10h. Let na relaciji Pariz - Beograd. Kraj putovanja.

BROD MSC SEASIDE

MSC Seaside je noviji brod kompanije MSC porinut 2017. godine, uz cenu izgradnje od oko 700 miliona evra. Brod je dugačak 323m i ima kapacitet od oko 4500 putnika i oko 1400 članova posade. Brod je dizajniran tako da ste istovremeno bliži i moru i suncu kao nikad pre. Jedinstvena promenada, koja gotovo da dodiruje okean, okružuje ceo brod i omogućava vam veoma lak pristup restoranima, bazenima i staklenoj kuli sa veličanstvenim pogledom. Ovaj ploveći grad ima čak devet restorana u kojima kuvaju renomirani kuvari. MSC kompanija dolazi iz Italije, a to znači da vrlo cene hranu i da im je ona i stil života. Zato je na brodu MSC Seaside akcenat stavljen na vrhunsku gastronomiju, bilo da je reč o morskoj hrani, slatkišima, francuskoj kuhinji, do neverovatnih gastronomskih čarolija u režiji inovativnog šefa Roy-a Yamaguchi-ja.
*Za detaljne informacije o aranžmanu kliknite na: Allegra Krstarenja - Južni Karibi krstarenje.
Pročitaj više
 • Povratna avio karta Beograd - Pointe-à-Pitre - Beograd sa uključenim aerodromskim taksama,
 • Svi transferi aerodrom - hotel - luka - aerodrom,
 • Noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* na Gvadelupu,
 • Turistički vodič na našem jeziku tokom čitavog putovanja i krstarenja,
 • 15-dnevno krstarenje na brodu MSC Seaside (kabine na brodu sa tuš/WC, klima, sef, TV, fen, peškiri), puni pansion sa raznovrsnim jelima, voda sa aparata, kafa, čaj, užina, kapetanova gala večera sa posebnim menijem, bazeni, đakuzi, fitness centar, diskoteka, pozorište, raznovrsne dnevne aktivnosti, usluga ukrcaja i iskrcaja ličnog prtljaga,
 • Lučke takse u iznosu od 280 €,
 • Napojnice za brodsko osoblje u iznosu od 168 € po osobi za čitavo krstarenje i 84 € za decu starosti od 2 do 12 godina.
Pročitaj više
 • Individualni troškovi,
 • Fakultativni izleti,
 • Lična potrošnja (alkoholna i sva druga pića, koja naručujete u baru/restoranu, usluga perionice rublja, zdravstveni tretmani i tretmani lepote, usluga frizerskog salona, telefonski pozivi i internet),
 • Obavezna polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva i Covid-19,
 • Troškovi izdavanja svih potrebnih viza.
Pročitaj više
Ovaj sajt koristi kolačiće kako bi unapredio vaše korisničko iskustvo.