Saznajte prvi
 • Turistička agencija Olympic Travel

  Olympic Travel

  Makedonska 30, Beograd

  011/ 655-5030

  034/ 617-0600

  www.olympic.rs
 • Lisabon (Portugalija)

  Hoteli 3*

 • First Minute
 • Kratak opis akcije:

  First Minute - Lisabon. Avio prevoz, aerodromske takse, transferi i 6 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* za 699 € (po osobi).

 • Termin polaska: 22. septembar i 10. novembar

  Broj noćenja: 6

  • Avionski prevoz
   Avion
  • Hotel
   Hotel
  • Noćenje sa doručkom
   Noćenje
   sa doručkom
 • Nova cena: 699 €
Prijavi ponudu
*Panoramsko razgledanje Lisabona je uključeno u cenu aranžmana!

1.DAN 22.09.2022. /10.11.2022. – BEOGRAD – FRANKFURT – LISABON
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 12.15h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1407 ) u 14.15h. Sletanje u Frankfurt u 16.10h. Nastavak putovanja za Lisabon u 20.00h (let LH 1496) .Sletanje u Lisabon u 22.00h. Transfer do hotela. Noćenje.

2.DAN 23.09.2022. / 11.11.2022. – LISABON
Doručak. Panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstarijeg i po mnogima najlepšeg kvarta grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo kasnogotičke manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca… Slobodno vreme Noćenje..

3. DAN 24.09.2022. / 12.11.2022. – LISABON – SINTRA – LISABON
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak najromantičnije, bajkovite palate Pena Palace, pod zaštitom UNESCO-a. Spektakularno zdanje palate je u crvenoj, žutoj i ljubičastoj boji, sa neverovatnim kulama i cik-cak kamenom ogradom kao na srednjovekovnim tvrđavama. Unutrašnjost palate je jednako izvanredna, jer sve sobe, saloni, dvorane, kapela, odišu bogatstvom. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa zadivljujućim pogledom na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih, mondenskih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

4.DAN 25.09.2022 /13.11.2022. – LISABON
Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja ili mogućnost odlaska sa vodičem agencije na poludnevni program plus. Program obuhvata odlazak metroom i brodićem do statue Hrista smeštene na levoj obali reke Težo. Inspiracija za gradnju spomenika je bila čuvena statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru. Individualan povratak do hotela. Noćenje.

5.DAN 26.09.2022. /14.11.2022. – LISABON – BATALJA – LISABON
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare i Obidoš. Polazak oko 8.30 h. Vožnja do Batalje. Obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje, Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija, veličanstveni manastir kao od kamene čipke, koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. veka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja sa divnom širokom peščanom plažom, poznatog po tipičnoj narodnoj nošnji. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog, veselog i živopisnog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cveća. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u Lisabon u popodnevnim satima. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče u restoran u kome se uz laganu večeru i piće uživa u fado muzici. Noćenje.

6.DAN 27.09.2022. /15.11.2022. – LISABON – EVORA – LISABON
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Evoru, grad-muzej, grad sa bogatom istorijom i kulturnim korenima iz rimskih vremena. Vožnja ka jugu preko mosta 25.april i prolazak pored statue Hrista, kopije brazilskog brda Korkovado, prema Evori starom romanskom gradu koji je unet u spisak svetskog nasleđa UNESCO-a. Nalazi se u provinciji Alentaž, u brdovitim predelima, sa divnim seoskim pejzažima, vinogradima, poznatim plantažama hrasta plutnjaka. Obilazak: katedrala Svetog Franciska i „Kapele kostiju“ ispunjene kostima i lobanjama pet hiljada monaha; rimski hram Templo Romano iz prvog veka; impresivna gotska katedrala Evora iz XII veka i glavna kapela – barokno remek delo. Slobodno vreme za uživanje u prelepoj arhitekturi Evore na glavnom gradskom trgu. Povratak u Lisabon preko jedinstvenog 17 km dugog mosta Vasko da Gama, najdužeg mosta u Evropi. Noćenje.

7.DAN 28.09.2022. /16.11.2022. – LISABON – FRANKFURT- BEOGRAD
Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Frankfurt u 16.25h (let LH 1169). Sletanje u Frankfurt u 20.25h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.50h (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.40 h.

HOTEL FLAMINGO 3* - za polazak 22. septembra

Hotel se nalazi u centralnom delu grada na trgu Markiz de Pombal. Udaljen je oko 10 km od aerodroma. Sobe su klimatizovane i poseduju tv, mini bar, besplatan wifi. Hotelski restoran nudi jela internacionalne kuhinje.

HOTEL AMAZONIA LISBOA 3* – za polazak 10. novembra

Nedavno renoviran hotel Amazonia se može pohvaliti fantastičnom lokacijom u centru Lisabona, na kratkoj udaljenosti od čuvene Avenide da Liberdade. Na samo nekoliko minuta hoda od hotela nalaze se mnoge gradske znamenitosti, uključujući Jardim das Amoreiras, Jardim do Principe Real i trg Markues de Pombal. Udaljen je oko 10 km od aerodroma. Sobe su klimatizovane i poseduju tv, mini bar, besplatan wifi. Hotelski restoran nudi jela internacionalne kuhinje.
*Za detaljne informacije o ponudi kliknite na: Olympic Travel - Lisabon.
Pročitaj više
 • Prevoz avionom na relaciji Beograd –Frankfurt – Lisabon – Frankfurt – Beograd,
 • Aerodromske takse,
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu,
 • Panoramsko razgledanje Lisabona,
 • Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom u hotelu 3*,
 • Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča,
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja.
Pročitaj više
 • Fakultativni izleti,
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi,
 • Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit),
 • Karta za metro, karta za brod,
 • Gradska taksa u Lisabonu 2 € po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela,

Fakultativni izleti:

 • Celodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – Cena 70 €. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za Pena palatu. Trajanje izleta oko 8 sati,
 • Celodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš – Cena 60 €. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča,ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati,
 • Celodnevni izlet Evora – Cena 55 €. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u katedralu i kapelu. Trajanje izleta oko 8 sati,
 • Fado veče – Cena 55 €.U cenu je uključena večera i jedno piće u restoranu uz zvuke fado muzike.
Pročitaj više