Saznajte prvi
 • Karneval u Veneciji

  Venecija

 • Last Minute
 • Kratak opis akcije:

  Karneval u Veneciji - Autobuski prevoz, organizacija putovanja i celodnevni pešački obilazak sa profesionalnim vodičem za 40 € (po osobi).

 • Termin polaska: 10. i 17. februar

  Broj dana: 3

  • Autobuski prevoz
   Autobus
 • Nova cena: 40 €
Prijavi ponudu
1. DAN (petak) - BEOGRAD
Polazak iz Beograda od kuće Cveća, nekadašnji muzej 25.Maj u 19:00 časova. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN (subota) - PUNTO SABIONI – VENECIJA
Dolazak u luku Punta Sabioni u jutarnjim satima. Vožnja brodićem do “Kraljice Mediterana”, čuvene Serenissime - Venecije. Na brodu ćete saznati mnoge zanimljive činjenice i upoznati se sa venecijanskom lagunom i ostrvima pored kojih prolazimo. Posetu gradu Sv.Marka započinjemo odmah silaskom sa broda na čuvenu Rivu Slovena, rivom kojom su hodali čuveni Njegoš, Branko Radičević i mnogi drugi znameniti Srbi. Čućete pricu o čuvenom Vitoriju Emanuelu II koji ima svoj spomenik na rivi. Nakon toga upoznajemo se sa čuvenim palatama sa ove strane kanala, zatim lagano nastavljamo šetnju ka tamnici i Mostu Uzdaha. Saznaćete kako su se ophodili prema zatvorenicima, koliko je bilo okrutnosti al ii ujedno i ljubavi i žudnje za životom, žašto je Most Uzdaha dobio to ime i kakvav život se odvijao unutar čuvene Duždeve palate... Proći ćemo pored Vrata Venecije, čuvena 2 stuba ali nećemo proći između njih… Saznaćete zašto kada budemo bili tamo. I eto nas već na samo Trgu Sv. Marka - Piazza San Marco. Upoznaćete se sa najpoznatijim gradjevinama nekadašnje Mletačke republike: Bazilika San Marco sa replikom čuvenih antičkih konja koji su doneti tokom IV.og Krstaškog rata iz Carigrada, današnjeg Istanbula, Biblioteka Marciana, Toranj Campanila sa čijeg vrha se vidi čitava laguna, Astronomski sat koji krije priču, Procurati – nekadašnje sudnice… Šetnja kroz lavirinte centralnog gradskog jezgra do kanala Grande, gde ćemo se upoznati kroz priču o životu stanovika Venecije, broju, pijaćoj vodi, bunarima, kanalima kao i o samoj gradnji čuvenih venecijanskih kuća, Venecijnskom Karnevalu i još čuvenijim maskama, gde svaka ima svoje značenje… I eto nas kod čuvenog mosta Ponte Rialto na kanalu Grande. Kupiti sebi masku, suvenir toliko autentičan za ovaj grad. Slobodno vreme za uživanje ili zajednički odlazak do crkve Santa Maria della Salute. Slobodno vreme do povratak brodićem do luke Punta Sabbione. Polazak za Srbiju i noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

3. DAN (nedelja) - BEOGRAD
Dolazak na mesto polaska u prepodnevnim satima. Kraj programa.
*Za detaljne informacije o Last Minute ponudi kliknite na: Turisttrade - Karneval u Veneciji.
Pročitaj više
 • Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji,
 • Usluga profesionalnog turističkom vodiča tokom celog putovanja,
 • Troškove vođstva i organizacije putovanja.
Pročitaj više
 • Individualne troškove,
 • Turistički brod na relaciji Punto Sabioni - Venecija - Punto Sabioni: 20 € (mogućnost plaćanja u agenciji),
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji).
Pročitaj više